Πού να τρέχω; (Μέρος 2ο)

Γυμναστήριο:

Ο διάδρομος στο γυμναστήριο αποτελεί την ιδανική λύση για όσους θέλουν να συνδυάσουν την άσκηση με βάρη στο γυμναστήριο, με αερόβια άσκηση, χωρίς να χάσουν πολύτιμο χρόνο. Οι σύχρονοι διάδρομοι προσφέρουν καλή αντικραδασμική προστασία και το μαλακό τους πάτημα διευκολύνει πολλούς. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα ποικιλίας στην προπόνηση καθώς με την εναλλαγή κλίσης και ρυθμού μπορεί να σας προσφέρει μία ολοκληρωμένη αερόβια προπόνηση. Η μονότονη κίνηση όμως και οι πανομοιότυποι διασκελισμοί απομονώνουν ορισμένες μυικές ομάδες και έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμών, αλλά και δυσκολεύεται η βελτίωση της τεχνικής και της φυσικής κατάστασης. Ακόμα, το τρέξιμο σε διάδρομο μπορεί να γίνει βαρετό και μονότονο, ειδικά εάν τρέχετε για αρκετή ώρα συστηματικά, καθώς οι εικόνες του περιβάλλοντος δεν εναλλάσονται.

Πάρκο:

Εάν έχετε την τύχη να μένετε κοντά σε κάποιο πάρκο, τότε θα ανακαλύψετε σύντομα πως το τρέξιμο εκεί είναι μία μοναδική εμπειρία! Τα περισσότερα πάρκα έχουν χώμα, πράγμα που τα καθιστά ιδανικά για τρέξιμο! Το χώμα αποτελεί την καλύτερη επιφάνεια για τρέξιμο, καθώς απορροφά καλά τους κραδασμούς και γυμνάζει πολύ τα πόδια! Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι τα παπούτσια σας, καθώς το τρέξιμο σε χώμα τα φθείρει γρηγορότερα. Θα πρέπει λοιπόν να τα ελέγχετε συχνά ώστε να τα αλλάζετε όταν πρέπει.

Για μία ολοκληρωμένη προπόνηση:

Για μία ολοκληρωμένη προπόνηση, καλό θα ήταν να εναλλάσετε πού και πού τα μέρη που τρέχετε. Οι διαφορετικές επιφάνειες θα σας γυμνάσουν πιο ολοκληρωμένα και θα βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση πιο αποτελεσματικά. Και δεν είναι μόνο αυτό! Το τρέξιμο σε διαφορετικά μέρη θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε να γυμνάζεστε καθώς δύσκολα θα βαρεθείτε, και θα μπορείτε να θέτετε καινούριους στόχους κάθε φορά!

This entry was posted in Γυμναστική and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Πού να τρέχω; (Μέρος 2ο)

  1. Παράθεμα: Ιδέες για να μην σας κοστίσει η γυμναστική | 5 την ημέρα + Γυμναστική = Υγεία

Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s