Καταπολεμήστε το άγχος!

Το άγχος έχει γίνει για πολλούς από εμάς δυστυχώς μέρος της καθημερινότητάς μας. Είτε προέρχεται από τα επαγγελματικά μας, είτε από τα προσωπικά μας, το πρώτο και βασικό βήμα για την καταπολέμησή του είναι να καταφέρουμε να εντοπίσουμε την αιτία.
Πολλοί άνθρωποι προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν το άγχος στρέφονται σε ανθυγιεινές συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ. Αυτό όμως δεν βοηθάει. Για να καταφέρετε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το άγχος σας θα πρέπει να χτίσετε συναισθηματική σταθερότητα και να πάρετε τον έλεγχο των καταστάσεων στα χέρια σας.

Γυμναστείτε!

Η σωματική άσκηση όχι μόνο θα σας ηρεμήσει και θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα άμεσα, αλλά θα βοηθήσει και το μυαλό σας να αδειάσει και να δει πιο καθαρά το πρόβλημα. Η γυμναστική βοηθάει το μυαλό να λειτουργήσει πιο αποδοτικά, μειώνοντας τα επίπεδα του άγχους.

Μοιραστείτε το πρόβλημα που σας απασχολεί.

Συχνά, χρειαζόμαστε μια διαφορετική οπτική του προβλήματος που μας απασχολεί. Μην διστάζετε να συζητάτε με τους δικούς σας ανθρώπους αυτά που σας βαραίνουν και σας απασχολούν. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε το πρόβλημα πιο σφαιρικά, να ακούσετε διαφορετικές απόψεις, να διώξετε την ένταση από πάνω σας και να βρείτε ευκολότερα μια λύση.

Αποφύγετε τις ανθυγιεινές συνήθειες.

Μην προσπαθείτε να ξεχάσετε τα προβλήματά σας μέσα από το φαγητό, το αλκοόλ και το κάπνισμα. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δεν λύνονται τα προβλήματα, αλλά δημιουργούνται περισσότερα και επιβαρύνετε την υγεία σας. Θα πρέπει να βρείτε την πραγματική αιτία για το άγχος σας και να την καταπολεμήσετε. Όχι να προσπαθείτε να ξεχάσετε το πρόβλημα!

Φροντίστε τον εαυτό σας.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι δουλεύουν περισσότερες ώρες από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Αυτό δυστυχώς έχει ως αποτέλεσμα να μην βρίσκουμε χρόνο για τον εαυτό μας και για να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν. Προσπαθήστε όσο δύσκολο και αν σας φαίνεται στην αρχή, να κρατήσετε για τον εαυτό σας μερικές ώρες την εβδομάδα για να κάνετε ό,τι σας ευχαριστεί. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να αποφορτιστείτε από το άγχος και να σκεφτείτε πιο ψύχραιμα λύσεις για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

This entry was posted in Υγεία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις!