28ος Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών

Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα είναι πολύ ξεχωριστή, καθώς την Κυριακή 31 Οκτωβρίου διεξάγεται ο 28ος Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών.

12.500 δρομείς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες θα ξεκινήσουν από το Μαραθώνα και θα διανύσουν τη διαδρομή των 42.2 χιλιομέτρων μέχρι το Παναθηναϊκό στάδιο στην Αθήνα. Η διαδρομή μεγάλη, απαιτητική και δύσκολη. Παρόλαυτά, πλήθος κόσμου θα τρέξει τη διαδρομή με συγκίνηση καθώς φέτος συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από την μάχη του Μαραθώνα.

Η Μάχη του Μαραθώνα

Πέρασαν 2.500 χρόνια από την ιστορική μάχη του Μαραθώνα, όπου το 490 π.Χ οι Αθηναίοι και οι Πλαταιείς νίκησαν τους Πέρσες στην πεδιάδα του Μαραθώνα. Οι Αθηναίοι, μετά τη νίκη τους, έστειλαν αγγελειοφόρο στην Αθήνα για να ενημερώσει για το αποτέλεσμα της μάχης. Φαίνεται πως ο μαραθωνομάχος Ευκλής ήταν εκείνος που διέτρεξε 42.2 χιλιόμετρα φορώντας την πανοπλία του και ολόκληρο τον οπλισμό του και ξεψύχησε μόλις είπε το ιστορικό: «Νενικήκαμεν».

Επετειακός Μαραθώνιος

Ο φετινός λοιπόν Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών είναι ξεχωριστός και επετειακός. Αθλητές από όλον τον κόσμο θα έρθουν στην χώρα μας για να τρέξουν την κλασσική διαδρομή. Αναμένονται τα κορυφαία ονόματα στο τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων, καθώς θα έρθουν δρομείς από 89 χώρες για να τρέξουν στον 28ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Ανάμεσα στους επαγγελματίες αθλητές όμως, θα υπάρχουν και χιλιάδες ερασιτέχνες δρομείς, οι οποίοι συνδυάζουν την καθημερινότητά τους, τη δουλειά και τις οικογένειές τους με το αγαπημένο τους hobby: το τρέξιμο. Το τρέξιμο του Μαραθωνίου δρόμου είναι ένα δύσκολο και επίπονο εγχείρημα που απαιτεί μεγάλα αποθέματα ψυχικής δύναμης και μήνες προετοιμασίας και σκληρής προσπάθειας.

Άλλοι Αγώνες

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο την ίδια μέρα διεξάγονται και άλλοι τρεις αγώνες στα πλαίσια του επετειακού 28ου Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών. Είναι το δυναμικό βάδισμα, ο αγώνας 5 χιλιομέτρων και ο αγώνας 10 χιλιομέτρων.

Ας είμαστε λοιπόν όλοι εκεί την Κυριακή, να εμψυχώσουμε και να πούμε ένα μεγάλο «Μπράβο» στους ανθρώπους που τόλμησαν να προσπαθήσουν, αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τολμούν.


Ελάτε όλοι στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο την Κυριακή το πρωί για ένα ραντεβού με την ιστορία και για να νιώσουμε όλοι μαζί την συγκίνηση που θα μας προσφέρει αυτή η μαγική μέρα!

This entry was posted in Γυμναστική and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to 28ος Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών

  1. Παράθεμα: Αγώνες τρεξίματος | 5 την ημέρα + Γυμναστική = Υγεία

  2. Παράθεμα: Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών 2012 | 5 την ημέρα + Γυμναστική = Υγεία

  3. Παράθεμα: Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών 2012 « My Races

Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s