…κράτα και μικρό καλάθι!

Αν έχω μάθει κάτι παράξενο για τον κόσμο, αυτό αναμφισβήτητα είναι ότι θα πρέπει να κρατάω μικρό καλάθι για τις ιστορίες που ακούω. Και έχω ακούσει πολλές.

bullshitΑπό τον χοντρούλη που ξεκίνησε μόλις γυμναστική στο συνοικιακό γυμναστήριο, μέχρι και τον γρήγορο ερασιτέχνη δρομέα θα ακούσεις ιστορίες με δράκους και φίδια.
Στην αρχή επηρρεαζόμουν: από απλό θαυμασμό –που είναι ακίνδυνος-, μέχρι και αμφισβήτηση για τον ίδιο μου τον εαυτό μου προκαλούσαν οι ιστορίες αυτές. Μα πώς γίνεται αυτός ο αγύμναστος να έτρεξε απροπόνητος τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας και να λέει ότι ήταν ευκολάκι; Τόσο άχρηστη είμαι εγώ; Πώς κατάφερε ο μπούθρας next door να σηκωθεί μια μέρα και να τρέξει 10χλμ γρήγορα, ενώ τα τελευταία 30 χρόνια περπατάει μόνο για να πάει από την κουζίνα στον καναπέ;

Και σιγά σιγά την ψιλιαστικα… Ήρθαν και οι πρώτες αποδείξεις: Ο σούπερ γρήγορος ερασιτέχνης μαραθωνοδρόμος με το υφάκι «είμαι τέλειος-δοξάστε με», δεν υπήρχε πουθενά στα αποτελέσματα του Μαραθωνίου. Ο τύπος που έτρεξε απροπόνητος τον Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών δεν ήξερε τη διαδρομή του αγώνα, δεν «θυμόταν» να μας πει αν έτρεξε πέρσι ή πρόπερσι και φυσικά ούτε αυτός υπήρξε ποτέ στα αποτελέσματα του αγώνα.
Έμαθα σταδιακά να αναγνωρίζω τα ψέματα που ακούω, όχι τόσο από το πόσο απίστευτη είναι η ιστορία, αλλά από το ύφος και το στυλ αυτού που την περιγράφει.

Truth-and-LiesΕίναι λυπηρό να βλέπω ανθρώπους να προσπαθούν να πουλήσουν μούρη για την φυσική τους κατάσταση με ψέματα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που βλέπω στους λαϊκούς αγώνες δρόμου να κλέβουν. Μου προκαλούν θλίψη για το πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος.
Περισσότερο όμως μου προκαλούν θυμό. Θυμώνω γιατί με τις ψεύτικες ιστορίες τους αποθαρρύνουν τους γύρω τους να κάνουν κάτι σωστό για την υγεία τους.

Γι’ αυτό, μην αφήσετε ποτέ κανέναν να σας κάνει να πιστέψετε ότι μπορεί να πετύχετε κάτι χωρίς κόπο. Και πάνω από όλα, μην αφήσετε κανέναν «δράκο» και κανένα «φίδι» να σας πείσει ότι ο κόπος που κάνετε αθλούμενοι πάει χαμένος γιατί δεν καταφέρατε τα φανταστικά αποτελέσματα που τόσο εύκολα καταφέρνει ο διπλανός σας.
Τίποτα δεν είναι εύκολο και όσον αφορά τη γυμναστική να θυμάστε ότι η προσπάθεια που καταβάλετε δεν πάει ΠΟΤΕ χαμένη.
Κρατείστε μικρό καλάθι και μην πέφτετε θύματα εντυπωσιασμού από τον κάθε κομπλεξικό.

This entry was posted in Γυμναστική and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to …κράτα και μικρό καλάθι!

  1. Ο/Η akatamakata λέει:

    Προσωπικά είχα πέσει θύμα εντυπωσιασμού από ένα άτομο που με περηφάνια πόσταρε την διαδρομή του στα 10 km του κλασσικού μαραθωνίου του 2012 σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (όταν εγώ είχα αρχίσει μόλις 2 μήνες να τρέχω ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ) και καυχιώταν (άλλη φορά) «προσγειωμένα» και «εμπειρα» για την επερχόμενη επίδοση του σε έναν αγώνα των 5km. Αποτέλεσμα: ένας αρχάριος και ΑΡΓΟΣ δρομέας στον αγώνα των 5, με τραυματισμό νεύρου στο πόδι, έμεινε μονάχα 2 λεπτά πίσω από τον έμπειρο κατακτητή της κορδέλας. Εκει λοιπόν και γώ ξύπνησα… Το άρθρο σου είναι honest και to the point. Αυτά πρέπει να ακούγονται, γιατί τέτοια άτομα κόβουν τα φτερά ατόμων με δυνατότητες, μόνο και μόνο επειδή οι δεύτεροι, ακόμα, δεν ήξεραν καλυτερα.. τους στερούν την χαρά και το quality time με τον εαυτό τους. Η εκπαίδευση και η εμπειρία έρχονται με τον χρόνο. Λίγο πείσμα θέλει μόνο 🙂

  2. Ο/Η Εξαιρετικό! λέει:

    Εξαιρετικό blog, που μου έχει δώσει ιδέες για σωστότερη διατροφή.

    Μία παρατήρηση μονάχα: Είναι «ευ ζην» και όχι »ευ ζειν» (το «ζειν» είναι το απαρέμφατο του «ζέω», που σημαίνει «βράζω»).

Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s