Πώς να σταματήσετε το ροχαλητό

Εάν ροχαλίζετε, πρέπει να ξέρετε ότι το ροχαλητό συνδέεται άμεσα με τον τρόπο ζωής σας. Μπορεί να μην υπάρχουν μαγικές λύσεις για να εξαφανιστεί το ροχαλητό, θα εκπλαγείτε όμως με το πόση βελτίωση στο πρόβλημα αυτό μπορεί να προσφέρουν μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας!

1.    Χάστε βάρος.

Εάν είστε υπέρβαροι, ακόμα και για λίγα μόνο κιλά, μπορεί να ροχαλίζετε λόγω του έξτρα βάρους. Ο λιπώδης ιστός γύρω από τον λαιμό σας πιέζει τον αεραγωγό και εμποδίζει τον αέρα να περνάει ελεύθερα. Ακολουθήστε μία ισορροπημένη διατροφή και διατηρήστε το ιδανικό σας βάρος.

2.    Αποφύγετε το αλκοόλ.

Μην πίνετε αλκοόλ πριν πέσετε για ύπνο. Το αλκοόλ προκαλεί χαλάρωση των μυών κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό, προκαλεί χαλάρωση στο πίσω μέρος του λαιμού και έτσι προκαλείται ροχαλητό.

3.    Κόψτε το τσιγάρο.

Προσπαθήστε να κόψετε ή έστω να περιορίσετε το κάπνισμα. Ο καπνός του τσιγάρου ερεθίζει το βλεννογόνο της ρινικής κοιλότητας και του φάρυγγα, προκαλώντας διόγκωση. Έτσι, η ροή του αέρα μειώνεται και προκαλείται ροχαλητό.

4.    Κοιμηθείτε στο πλάι.

Προσπαθήστε να κοιμάστε στο πλάι και όχι ανάσκελα. Όταν ξαπλώνετε ανάσκελα, το πιγούνι, καθώς και ο λιπώδης ιστός κάτω από το πιγούνι, χαλαρώνει πιέζοντας την δίοδο του αέρα. Με το να ξαπλώνετε στο πλάι, αυτό αποτρέπεται.

5.    Διατηρήστε τη ρινική δίοδο ανοιχτή.

Δοκιμάστε να βάλετε λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου στα ρουθούνια σας, ώστε να κρατήσετε ανοιχτή τη δίοδο του αέρα.

Όνειρα γλυκά!

This entry was posted in Υγεία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s