Μακαρονάδα Primavera

Την άνοιξη τα λαχανικά έχουν την τιμητική τους, γι’αυτό δοκιμάστε αυτήν τη μακαρονάδα που εκτός από υγιεινή είναι και πεντανόστιμη! Είναι ελαφριά, με λίγα λιπαρά και πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες!

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

● 150 γραμμάρια μακαρόνια
● 100 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
● 75 γραμμάρια κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
● 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
● 100 γραμμάρια κατεψυγμένος αρακάς
● 1 τομάτα ψιλοκομμένη
● 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
● 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
● 150 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
● 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
● Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα μακαρόνια. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζετε το μπρόκολο και τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό για περίπου 5 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τον αρακά. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα την τομάτα, το μπρόκολο και τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε να τσιγαριστούν για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνετε την φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το λεμόνι και την παρμεζάνα και αφήνετε να μαγειρευτούν για 3 περίπου λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε την σάλτσα με τα μακαρόνια.

Καλή σας όρεξη!

This entry was posted in Συνταγές and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις!