Κυτταρίτιδα: ο αιώνιος εχθρός

Το καλοκαίρι καταφθάνει και η αγωνία των γυναικών χτυπάει κόκκινο, καθώς η στιγμή που θα εμφανιστούν στην παραλία φορώντας μόνο ένα μαγιώ πλησιάζει επικίνδυνα. Η κυτταρίτιδα είναι ένα από τα πιο καυτά θέματα συζήτησης μεταξύ των γυναικών αυτόν τον καιρό.
Οι περισσότερες γυναίκες, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο έχουν κυτταρίτιδα και είναι κάτι που δεν είναι καθόλου ευχάριστο και δημιουργεί άγχος. Έρευνες δείχνουν πως το 90% των γυναικών ανά τον κόσμο έχουν κυτταρίτιδα! Άρα μην νιώθετε μόνες!

Από τι προκαλείται η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι η όψη φλοιού πορτοκαλιού που εμφανίζεται συνήθως στους γοφούς, στα οπίσθια και συχνά στα χέρια και την κοιλιά. Η κυτταρίτιδα συναντάται περισσότερο στις γυναίκες και λιγότερο στους άντρες, καθώς ο τρόπος με τον οποίο διανέμεται το λίπος, οι μύες, και ο συνδετικός ιστός διαφέρει στα δύο φύλα.

Η κυτταρίτιδα οφείλεται στην κακή αιμάτωση και τη διόγκωση των λιποκυττάρων, τα οποία βρίσκονται ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Τα διογκωμένα αυτά λιποκύτταρα ουσιαστικά πιέζουν το δέρμα, δημιουργώντας την γνωστή σε όλους μας όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Είναι φυσιολογικό να έχω κυτταρίτιδα;

Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας θεωρείται απόλυτα φυσιολογική και δεν αποτελεί ιατρική πάθηση ή πρόβλημα υγείας. Η κληρονομικότητα, το πάχος του δέρματος, το φύλο, το ύψος, η κατανομή του σωματικού λίπους, και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν την έκταση στην οποία κυτταρίτιδα είναι ορατή. Οι γυναικείες ορμόνες επίσης επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο κατανέμεται το λίπος στο σώμα.

Η κυτταρίτιδα δεν εμφανίζεται μόνο στους υπέρβαρους ανθρώπους. Επειδή η εμφάνισή της επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, ακόμα και οι αδύνατες και γυμνασμένες κοπέλες μπορεί να έχουν κυτταρίτιδα. Ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής όμως, επιβαρύνει την κατάσταση, γι’αυτό και μέσω της άσκησης και της σωστής διατροφής μπορούμε να δούμε βελτίωση.

Στο επόμενο ποστ θα δούμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την όψη φλοιού πορτοκαλιού και πώς θα αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα αποτελεσματικά!

This entry was posted in Δίαιτα, Υγεία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s