Κοκκινιστό κοτόπουλο light

Ένα σπιτικό και νόστιμο φαγητό που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια! Είναι υγιεινό και έχει μόλις 310 θερμίδες ανά μερίδα. Ό,τι πρέπει για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά δεν θέλουν να στερούνται τις σπιτικές γεύσεις.

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

● 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
● 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
● 2 σκελίδες σκόρδο
● 2 κουτάκια πολτός τομάτας
● 4 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε
● 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
● 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
● Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε την τομάτα και αλατοπιπερώνετε δοκιμάζοντας. Το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 10 – 15 λεπτά και στη συνέχεια το βγάζετε από το μάτι και ρίχνετε το μασκαρπόνε και τον βασιλικό. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και παχύρρευστο.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια το βάζετε σε ένα ταψί μαζί με την σάλτσα που έχετε ετοιμάσει. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με σαλάτα εποχής ή πουρέ ή ρύζι.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

This entry was posted in Συνταγές and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s