10 λόγοι για να κόψετε το κάπνισμα (Μέρος 2ο)

6.    Βελτίωση της γεύσης και της όσφρησης.

Οι εκατοντάδες τοξικές χημικές ουσίες που περιέχονται στα τσιγάρα, αμβλύνουν τις αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης. Κόβωντας το τσιγάρο, μέσα σε λίγες μόλις ημέρες θα διαπιστώσετε πόσο καλύτερα και εντονότερα θα μπορείτε να αντιλαμβάνετε τις γεύσεις και τις μυρωδιές.

7.    Λευκότερα δόντια.

Το κάπνισμα δημιουργεί λεκέδες στα δόντια και τους προσδίδει μια κίτρινη χροιά, επικαλύπτοντας το φυσικό λευκό τους χρώμα. Ακόμα, προκαλεί δυσάρεστη οσμή στην αναπνοή. Επίσης έρευνες έχουν αποδείξει πως οι πρώην καπνιστές έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ουλίτιδα από ότι όσοι εξακολουθούν να καπνίζουν. Για να έχετε λοιπόν ένα λαμπερό χαμόγελο και μια φρέσκια αναπνοή πάντα, κόψτε το τσιγάρο!

8.    Περισσότερη ενέργεια.

Ανάλογα με την φυσική σας κατάσταση και την ηλικία σας, μέσα σε 2 έως 12 εβδομάδες από την διακοπή του καπνίσματος, η κυκλοφορία του αίματος θα βελτιωθεί αισθητά. Έτσι, θα μπορείτε να εκτελείτε κάθε φυσική δραστηριότητα με μεγαλύτερη ευκολία και θα νιώθετε πως έχετε περισσότερη ενέργεια! Κόβοντας το κάπνισμα, θα αυξήσετε τη ροή του οξυγόνου στο αίμα σας και έτσι θα νιώθετε λιγότερο κουρασμένοι και θα έχετε σπανιότερα πονοκεφάλους. Επίσης, με την διακοπή του καπνίσματος, ενδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα και σύντομα θα διαπιστώσετε πως δεν αρρωσταίνετε πλέον τόσο εύκολα και τόσο συχνά όσο όταν καπνίζατε.

9.    Μείωση του άγχους.

Οι καπνιστές πολύ συχνά νιώθουν πως κάνοντας ένα τσιγάρο, μειώνεται το άγχος τους και η ένταση. Ωστόσο, αυτό το ευχάριστο συναίσθημα είναι προσωρινό και διαρκεί ελάχιστα, αυξάνοντας στη συνέχεια κατακόρυφα τα επίπεδα του άγχους μέχρι το επόμενο τσιγάρο. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως τα επίπεδα άγχους μειώνονται δραματικά και μόνιμα μετά την διακοπή του καπνίσματος.

10.    Καλύτερη υγεία για τους αγαπημένους σας.

Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο των μη καπνιστών για καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια και καρκίνο στους πνεύμονες. Ακόμα χειρότερα, τα παιδιά παθητικοί καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες εμφάνισης άσθματος, πνευμονίας, βρογχίτιδας και λαρυγγίτιδας. Επίσης, έχουν τρεις φορές τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα αργότερα στη ζωή τους σε σύγκριση με τα παιδιά που ζουν με μη καπνιστές.
Κόβοντας λοιπόν το κάπνισμα, όχι μόνο κάνετε καλό στην δική σας υγεία, αλλά προστατεύεται και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

This entry was posted in Υγεία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s