Μία δροσερή και ελαφριά σαλάτα με λίγες θερμίδες, που μπορεί να φαγωθεί και ως κυρίως γεύμα!
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
● 2 μεγάλα αυγά
● 50 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί
● 2 τομάτες
● 50 γραμμάρια λιαστές τομάτες
● 100 γραμμάρια σπανάκι
● 6 φύλλα βασιλικού
● 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
● Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα αυγά για περίπου 6 λεπτά ώστε να γίνουν σφιχτά. Όταν κρυώσουν τα καθαρίζετε και τα κόβετε στα 4.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι μέχρι να κάψει. Στη συνέχεια κόβετε σε κυβάκια το ψωμί και το ρίχνετε στο τηγάνι. Τηγανίζετε για 2 – 3 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν. Τα στεγνώνετε από το λάδι με απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα μπωλ κόβετε τις τομάτες, ρίχνετε το σπανάκι, το βασιλικό, τις λιαστές τομάτες, τα κρουτόν και τα αυγά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Καλή σας όρεξη!