Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών

Η τελευταία συνταγή για το 2010 είναι πανεύκολη και γρήγορη! Θα σας προσφέρει ένα νόστιμο και ελαφρύ γεύμα με ελάχιστα λιπαρά. Με μόλις 275 θερμίδες ανά μερίδα, αποτελεί το ιδανικό γεύμα για όλους όσοι προσέχουν τη διατροφή τους και ελέγχουν το βάρος τους.

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

● 2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα
● 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
● 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
● ½ ποτήρι λευκό κρασί
● 1 κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
● 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
● 3 – 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
● Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Σε ένα τηγάνι βάζετε το λάδι και τοποθετείτε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύετε το κοτόπουλο γυρίζοντάς το και από τις δύο πλευρές. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βγάζετε από το τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνετε τα μανιτάρια και τα μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσουν. Τέλος προσθέτετε και το κοτόπουλο και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για 1 – 2 λεπτά.
Σερβίρετε το φαγητό σας με συνοδεία πράσινης σαλάτας.

Καλή σας όρεξη και καλή χρονιά με καλύτερη υγεία!

This entry was posted in Συνταγές and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 απαντήσεις στο Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών

  1. Ο/Η Zina λέει:

    Ωραία και εύκολη συνταγή! Εχω μαγειρέψει κάτι παρόμοιο, αλλά το προτιμώ με βραστά λαχανικά αντί για πράσινη σαλάτα γιατί είναι ζεστό πιάτο.
    Ευχαριστούμε για την ιδέα!

Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s