Κολύμβηση για αρχάριους (Μέρος 2ο)

Ξεκινώντας την κολύμβηση:

Σε πολλούς Δήμους της χώρας μας λειτουργούν Δημοτικές πισίνες, ανοιχτές για τους δημότες. Μπορείτε να επισκεφτείτε την πισίνα του δήμου σας και να μάθετε πληροφορίες σχετικά με τα ωράρια και τα μαθήματα που προσφέρονται.

Σε όλες τις πισίνες προσφέρεται ένα πλήθος μαθημάτων, από μαθήματα κολύμβησης για αρχάριους, έως και μαθήματα κολύμβησης για γονείς μαζί με τα παιδιά τους! Μπορείτε να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει σε εσάς και που σας βολεύει σύμφωνα με το καθημερινό σας πρόγραμμα.

30 λεπτά σωματικής άσκησης την ημέρα είναι ο συνιστώμενος χρόνος γυμναστικής από όλους τους διεθνείς φορείς υγείας. Κατά τη διάρκεια της κολύμβησης θα πρέπει να ζεσταίνεστε και να έχετε ένα ελαφρύ λαχάνιασμα. Εάν λαχανιάζετε έντονα σε σημείο που δεν μπορείτε να μιλήσετε, τότε θα πρέπει να μειώσετε την ένταση της άσκησης, και να κολυμπήσετε σε πιο χαλαρό ρυθμό.

Εντάξτε την κολύμβηση στην καθημερινότητά σας.

Για να καταφέρετε να κρατήσετε τον ενθουσιασμό σας ζωντανό για την κολύμβηση και να μην τα παρατήσετε, φροντίστε να την κάνετε συνήθεια. Επιλέξτε ποιες ημέρες και ώρες της εβδομάδας θα πηγαίνετε για κολύμπι και αφήστε εκείνες τις ώρες κενές από άλλες υποχρεώσεις.

Ένας άλλος τρόπος για να δεσμευτείτε να συνεχίσετε αυτή την εξαιρετική συνήθεια είναι να επιλέξετε μία ετήσια συνδρομή στο κολυμβητήριο. Με αυτόν τον τρόπο θα γλυτώσετε αρκετά έξοδα και ταυτόχρονα θα δεσμευτείτε απέναντι στον εαυτό σας να ασχοληθείτε με το κολύμπι για τουλάχιστον έναν χρόνο!

Μπορείτε επίσης να κολυμπάτε με κάποιον φίλο ή φίλη! Η κολύμβηση με παρέα μπορεί να είναι διασκεδαστική και η ώρα της άσκησης περνάει πιο γρήγορα και πολύ ευχάριστα! Η παρέα αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για να μην παραλείψετε καμία ημέρα από το πρόγραμμά σας, αλλά και σας βοηθάει να βελτιώνετε την φυσική σας κατάσταση γρηγορότερα μιας και ο ένας παρακινεί τον άλλον!

This entry was posted in Γυμναστική and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s