Κολύμβηση για αρχάριους (Μέρος 1ο)

Η κολύμβηση είναι μία εξαιρετική μορφής άσκηση για όλο το σώμα. Είναι ιδανική για όσους θέλουν να γυμναστούν και να είναι υγιείς ανεξαρτήτως της ηλικίας τους και της φυσικής τους κατάστασης.

Η συστηματική κολύμβηση, όπως και κάθε μορφή αερόβιας άσκησης, παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία μας και στο σώμα μας. Μειώνει δραματικά στον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαβήτη τύπου 2, αλλά και εγκεφαλικών επεισοδίων. Ακόμα, βοηθάει στην βελτιώση της εξωτερικής εικόνας του σώματος και στο χάσιμο των περιττών κιλών. Επίσης, ανεβάζει τη διάθεση και την ψυχολογία!

30 λεπτά κολύμβησης την ημέρα αρκούν για να μπορείτε να απολαμβάνετε όλα αυτά τα οφέλη!

Πριν ξεκινήσετε την κολύμβηση:

Για τους περισσότερους ανθρώπους το κολύμπι αποτελεί μία ασφαλή και αποτελεσματική μορφή άσκησης. Εάν παρόλαυτά έχετε κάποιο ιστορικό ή κάποιο πρόβλημα υγείας που σας ανησυχεί, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό σας πριν ξεκινήσετε την κολύμβηση.

Μην ανησυχείτε αν η επαφή σας με το νερό περιορίζεται στο ανέμελο πλατσούρισμα του καλοκαιριού! Σε όλες τις πισίνες λειτουργούν μαθήματα για αρχάριους κάθε ηλικίας! Έτσι θα μάθετε να κολυμπάτε σωστά και θα γίνετε αυθεντία στην σωστή τεχνική!

Το μόνο που χρειάζεστε πριν ξεκινήσετε το κολύμπι είναι ένα μαγιώ. Φροντίστε το μαγιώ σας να είναι άνετο και στο σωστό μέγεθος. Δεν θα πρέπει να σας σφίγγει, αλλά ασφαλώς ούτε και να μπορεί να κουνηθεί όταν κινείστε μέσα στο νερό.

Καλή ιδέα είναι να φορέσετε και ένα ζευγάρι γυαλάκια για να αποφύγετε τη δυσάρεστη αίσθηση που προκαλείται στα μάτια από το χλώριο που υπάρχει στις πισίνες.

Μπορείτε επίσης εάν το θέλετε να φορέσετε ένα ειδικό σκουφάκι για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από το χλώριο του νερού.

This entry was posted in Γυμναστική and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s