Η δίαιτα αστραπή της Μενεγάκη!

Ακούμε κατά καιρούς διάφορες ευφάνταστες δίαιτες αστραπή για κάθε γούστο και κάθε εποχή! Τους τελευταίους μήνες τα φώτα της δημοσιότητας είχε κερδίσει η δίαιτα της Μενεγάκη, παλιότερα ήταν η δίαιτα της λαχανόσουπας κ.ο.κ! Γρήγορες δίαιτες που υπόσχονται χάσιμο 5 κιλών ή και παραπάνω σε μία μόλις εβδομάδα!

Ανάλογα με την εποχή, υπάρχει και μία δίαιτα αστραπή που είναι της μόδας και γίνεται πολύ δημοφιλής για κάποιο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια κυκλοφορεί μία νέα δίαιτα αστραπή που γίνεται της μόδας και πάει λέγοντας! Όλοι και όλες σπεύδουν να μάθουν τα μυστικά της γρήγορης δίαιτας που είναι στη μόδα κάθε φορά και τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους μας. Τα κιλά που χάνονται γρήγορα, παίρνονται πίσω ακόμα πιο γρήγορα και συνήθως στο τέλος καταλήγουμε να κουβαλάμε ακόμα περισσότερα κιλά από πριν! Αυτό είναι γνωστό ως φαινόμενο γιο-γιο.

5 λόγοι για να μην ακολουθήσετε τις δίαιτες αστραπή που είναι στη μόδα:

1. Οι δίαιτες που είναι στη μόδα, συνήθως απαιτούν δραματική μείωση της πρόσληψης θερμίδων. Αυτή η απότομη μείωση οδηγεί σε χάσιμο βάρους το οποίο όμως δεν είναι λίπος, αλλά υγρά και μύες. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να οδηγηθείτε μακροπρόθεσμα σε προβλήματα υγείας, ακόμα και διατροφικές διαταραχές.

2. Πολλές από τις δίαιτες αστραπή που είναι στη μόδα κατά καιρούς, είναι πολύ χαμηλές σε πρόσληψη υδατανθράκων. Κάποιες από αυτές τις γρήγορες δίαιτες μάλιστα, αποκλείουν εντελώς τους υδατάνθρακες από τη διατροφή (π.χ δίαιτα Άτκινς). Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι καταστροφικό, μιας και οι υδατάνθρακες είναι η βασική πηγή ενέργειας που χρησιμοποιεί το σώμα μας για να λειτουργήσει σωστά.

3. Οι δίαιτες αποτοξίνωσης είναι επίσης πολύ της μόδας, ειδικά μετά από περιόδους πολυφαγίας όπως είναι οι γιορτές. Βασίζονται στην πεποίθηση πως οι τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα μας και για να αποβληθούν χρειάζεται να τρώμε ή να μην τρώμε ορισμένα πράγματα. Κι όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να το υποστηρίζει. Εάν οι τοξίνες συσσωρεύονταν στο σώμα μας, τότε θα αρρωσταίναμε. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι δίαιτες αποτοξίνωσης δεν λειτουργούν και επιβαρύνουν τον οργανισμό μας μιας και αποτελούν μία μορφή βαριάς νηστείας.

4. Συχνά οι πιο δημοφιλείς δίαιτες αστραπή αποκλείουν ορισμένες ομάδες τροφίμων από τη διατροφή όπως τα γαλακτοκομικά ή το κρέας. Κάτι τέτοιο αποτελεί μεγάλο λάθος, μιας και μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη ζωτικών συστατικών και βιταμινών. Μην ξεχνάτε πως μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει όλα τα τρόφιμα.

5. Πολλές από τις γρήγορες δίαιτες που είναι στη μόδα βασίζονται στην κατανάλωση μεμονωμένων τροφών, όπως είναι η μπανάνα, η λαχανόσουπα κτλ. Ορισμένες μάλιστα υποστηρίζουν πως η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες! Δυστυχώς αυτοί οι ισχυρισμοί δεν επαληθεύονται επιστημονικά. Μάλιστα, αυτές οι δίαιτες αστραπή εάν ακολουθηθόυν για μεγάλο χρονικό διάστημα, οδηγούν σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως η αβιταμίνωση, καρδιακά προβλήματα, εγκεφαλικά κτλ.

Εάν σκέφτεστε σοβαρά να χάσετε βάρος, εύκολες και γρήγορες λύσεις δεν υπάρχουν. Θα πρέπει να κάνετε μόνιμες αλλαγές στη διατροφή σας και να εντάξετε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας.

This entry was posted in Δίαιτα and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Η δίαιτα αστραπή της Μενεγάκη!

  1. Παράθεμα: Πώς να μην ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε | 5 την ημέρα + Γυμναστική = Υγεία

  2. Παράθεμα: Μετά τα Σαρακοστιανά, τι; | 5 την ημέρα + Γυμναστική = Υγεία

  3. Παράθεμα: Παραμυθιάσου κι εσύ για τα κιλά σου! | 5 την ημέρα + Γυμναστική = Υγεία

  4. Παράθεμα: Παραμυθιάσου κι εσύ για τα κιλά σου! Ξανά και ξανά! | 5 την ημέρα + Γυμναστική = Υγεία

Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s