10 τρόποι για να είστε υγιείς! (Μέρος 1ο)

Η καλή υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τη ζωή όλων μας. Δεν αρκεί όμως να το ευχόμαστε! Δείτε 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να είστε σίγουροι πως είστε και θα παραμείνετε υγιείς.

1.    Ελέγξτε το βάρος σας.

Η παχυσαρκία ευθύνεται για τον πρόωρο θάνατο πολλών ανθρώπων κάθε χρόνο και κατά μέσο όρο μειώνει το προσδόκιμο ζωής κατά σχεδόν μία δεκαετία! Ελέγξτε σήμερα το βάρος σας υπολογίζοντας αρχικά τον Δείκτη Μάζας Σώματος. Αυτό θα σας δώσει μια πρώτη ιδέα για το εάν το βάρος σας θέτει σε κίνδυνο την υγεία σας.

2.    Γυμναστείτε.

Η γυμναστική προσφέρει πολύ περισσότερα από μία καλή εξωτερική εμφάνιση. Τα οφέλη της σωματικής άσκησης για την υγεία είναι τεράστια. Ακόμα και 30 μόνο λεπτά την ημέρα συστηματικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών όπως: καρδιαγγειακών νοσημάτων, στεφανιάιας νόσου, εγκεφαλικών και διαβήτη τύπου ΙΙ.

3.    Μειώστε το αλκοόλ.

Η συστηματική κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ έχει συνδεθεί με μία σειρά χρόνιων και σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και εγκεφαλικά επεισόδια.

4.    Φάτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Για μία ισορροπημένη διατροφή προσπαθήστε να εντάξετε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών στην καθημερινότητά σας. Επιστημονικές έρευνες ανά τον κόσμο έχουν δείξει πως η καθημερινή κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών θωρακίζει την υγεία και προστατεύει από την παχυσαρκία, τον διαβήτη τύπου ΙΙ, τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.

5.    Μειώστε το αλάτι και το λίπος στη διατροφή σας.

Η υψηλή κατανάλωση αλατιού οδηγεί σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης και αυτό αυξάνει έως και 3 φορές τον κίνδυνο για εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιαγγειακά νοσήματα. Η μεγάλη κατανάλωση λιπαρών τροφών ευθύνεται για την ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου, διαβήτη τύπου ΙΙ, αλλά και για εγκεφαλικά επεισόδια.

Στο επόμενο ποστ θα δούμε και τα υπόλοιπα 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να είστε υγιείς!

This entry was posted in Υγεία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s