Ποδηλασία για αρχάριους (Μέρος 2ο)

Ξεκινώντας την ποδηλασία.

Εάν η τελευταία σας εμπειρία σε ποδήλατο βρίσκεται αποτυπωμένη σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες των παιδικών σας χρόνων, τότε θα χρειαστεί μία μικρή προετοιμασία για να νιώσετε άνετα στο ποδήλατο.
Βγείτε για τις πρώτες σας βόλτες σε δρόμους χωρίς κίνηση, ή ακόμα καλύτερα σε μέρη που απαγορεύεται η διέλευση αυτοκινήτων. Δοκιμάστε να κάνετε ποδήλατο σε διάφορες ταχύτητες, με ένα χέρι, και μάθετε να είστε πολύ προσεκτικοί και να κοιτάτε όχι μόνο μπροστά αλλά και στα πλάγια και πίσω από τους ώμους σας για να έχετε πάντα καλή οπτική της κίνησης. Μετά από τις πρώτες αυτές βόλτες «πρακτικής άσκησης», όταν νιώσετε έτοιμοι, μπορείτε να βγείτε κανονικά στους δρόμους!

30 λεπτά είναι ο προτεινόμενος χρόνος άσκησης την ημέρα. Μία βόλτα με ποδήλατο για μισή ώρα, είναι αρκετή για να απολάυσετε όλα τα οφέλη που προσφέρει η σωματική άσκηση στην υγεία μας. Θα πρέπει ο ρυθμός σας να είναι τέτοιος ώστε η αναπνοή σας να γίνεται γρηγορότερη και να ζεσταίνεστε ελαφρά. Εάν λαχανιάζετε πολύ, θα πρέπει να χαλαρώσετε λίγο τον ρυθμό σας!

Θα πρέπει να ξεκινήσετε την ποδηλασία αργά και να αυξάνετε τον ρυθμό και τις αποστάσεις που διανύετε σταδιακά. Μην ξεχνάτε πως αν το παρακάνετε απο την αρχή, θα κουραστείτε υπερβολικά και μπορεί να τα παρατήσετε. Γι’αυτό, ξεκινήστε ήπια για όσο χρόνο μπορείτε, χωρίς να κουράζεστε και όσο η φυσική σας κατάσταση θα βελτιώνεται, θα μπορείτε να αυξάνετε την ένταση και τη διάρκεια της άσκησης.

Τι να προσέξετε:

Στην Ελλάδα, δυστυχώς οι οδηγοί δεν έχουν ακόμα συνηθίσει την ύπαρξη ποδηλάτων στους δρόμους γι’αυτό και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να θυμάστε πως πολλοί οδηγοί μπορεί να μην σας προσέξουν από τους καθρέφτες τους.

Πρέπει πάντα να συμμορφώνεστε με τον ΚΟΚ και να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για παραβιάσεις οδηγών, μιας και είστε πιο ευάλωτοι από εκείνους. Καλό θα ήταν να φοράτε πάντα κράνος, και όταν κάνετε ποδήλατο το βράδυ να έχετε πάντα επαρκή φωτισμό και να φοράτε ρούχα που αντανακλούν το φως για να είστε πάντα ευδιάκριτοι από τα άλλα οχήματα στο δρόμο.

This entry was posted in Γυμναστική. Bookmark the permalink.

Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s