Πατάτες Γεμιστές με μπρόκολο και φέτα

Μία πολύ απλή και εύκολη συνταγή, ιδανική και για χορτοφάγους. Υγιεινή συνταγή, με λίγες θερμίδες και λίγα λιπαρά.

Με μόνο 300 θερμίδες ανά μερίδα, αποτελεί ένα ελαφρύ αλλά πλήρες γεύμα που μπορείτε να απολαύσετε σαν μεσημεριανό αλλά και σαν βραδυνό.

Είναι ένα ιδανικό γεύμα για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αφού περιέχει μόνο 3 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών ανά μερίδα.

ΥΛΙΚΑ:

● 1 πατάτα μεσαίου μεγέθους
● 1 κούπα μπρόκολο
● 1 σκελίδα σκόρδο
● 2 κουταλιές της σούπας φέτα τριμμένη
● 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
● Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένετε την πατάτα και αφού την τρυπήσετε με ένα πιρούνι, την ψήνετε για 40 λεπτά περίπου στους 250 βαθμούς Κελσίου.
Κόβετε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια και το βράζετε για 6-8 λεπτά. Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το μπρόκολο με το σκόρδο και το πιπέρι για 1-2 λεπτά.
Ανοίγετε την πατάτα με ένα μαχαίρι και ρίχνετε μέσα την τριμμένη φέτα. Από πάνω ρίχνετε το σοταρισμένο μπρόκολο.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Advertisements
This entry was posted in Συνταγές and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s