Προλάβετε τον πόνο στη μέση!

Σχεδόν όλοι μας έχουμε βιώσει κάποιον πόνο στη μέση μας κατά καιρούς. Συνήθως, ο πόνος στη μέση προκαλείται από κουρασμένους μύες λόγω κακής στάσης του σώματος και άγχους. Αν και είναι κάτι επίπονο, ο πόνος στη μέση στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι κάτι σοβαρό και μετά από μερικές ημέρες περνάει.

Τι μπορείτε να κάνετε για τον πόνο στη μέση:

●Άσκηση

Γενικά το καλύτερο που έχετε να κάνετε εάν θέλετε να αποφύγετε τους πόνους στη μέση, είναι να παραμένετε δραστήριοι. Όσο δε γυμνάζεστε, οι μύες που στηρίζουν τη μέση (κοιλιακοί και ραχιαίοι) παραμένουν ανενεργοί και αποδυναμώνονται. Όσο πιο αδύναμοι είναι αυτοί οι μύες, τόσο περισσότερο θα πονάτε στην μέση σας.
Κάθε είδους δραστηριότητα που ενδυναμώνει τον κορμό μπορεί να σας βοηθήσει. Το περπάτημα, το τρέξιμο, η ποδηλασία, η κολύμβηση και ο χορός αποτελούν εξαιρετικές ασκήσεις για την ενδυνάμωση του κορμού. Επιπρόσθετα, εάν συνδυαστούν με μερικές ασκήσεις για τους κοιλιακούς μύες (άνω κοιλιακοί, κάτω κοιλιακοί και πλάγιοι κοιλιακοί) και τους μύες τις μέσης (ραχιαίοι) και της πλάτης, αποτελούν το πιο δυνατό σας χαρτί ενάντια στους πόνους της μέσης.

●Στο γραφείο

Η μέση επιβαρύνεται πολύ από την κακή στάση του σώματος. Το να κάθεστε πολλές ώρες στο γραφείο μπροστά στον υπολογιστή σας χειροτερεύει την κατάσταση. Το σώμα δεν πρέπει να μένει ακίνητο στην ίδια στάση για πολύ ώρα, γι’αυτό θα πρέπει να φροντίσετε να σηκώνεστε συχνά από την καρέκλα σας για να ξεμουδιάζετε.

Φροντίστε η οθόνη σας να βρίσκεται σε ευθεία με τα μάτια σας ώστε να μην χαμηλώνετε ή τεντώνετε τον αυχένα σας. Το πληκτρολόγιο πρέπει να βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας και τα χέρια σας ενώ γράφετε θα πρέπει να σχηματίζουν ορθή γωνία.

Ρυθμίστε το ύψος της καρέκλα σας προσεκτικά ώστε να σας βολεύει και τα πέλματά σας να ακουμπούν στο πάτωμα ή σε υποπόδιο. Τα πόδια σας θα πρέπει να σχηματίζουν ορθή γωνία με το σώμα σας.

Μην ξεχνάτε πως εάν έχετε έντονους πόνους στη μέση που επιμένουν θα πρέπει να πάτε στον γιατρό.

This entry was posted in Υγεία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s