Χάστε Βάρος!

Ένας εύκολος τρόπος για να μάθετε εάν χρειάζεται να χάσετε βάρος είναι ο Δείκτης Μάζας Σώματος. Παρόλο που ο υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος είναι ένας γρήγορος τρόπος να δείτε με μια ματιά εάν είστε υπέρβαροι, δεν δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το υγιές βάρος.

Εάν έχετε υψηλό Δείκτη Μάζας Σώματος, τότε μάλλον έχετε παραπανίσια κιλά και λίπος στο σώμα σας. Όμως το πού αποθηκεύετε λίπος στο σώμα σας, είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να εγκυμονεί μεγαλύτερους κινδύνους.

Επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως η περιφέρεια της μέσης αποτελεί πολύ σημαντική μέτρηση όσον αφορά την υγεία μας. Η συσσώρευση λίπους στην κοιλιά, αυξάνει τις πιθανότητες για καρδιακά προβλήματα και διαβήτη τύπου ΙΙ.

Μετρήστε την περιφέρεια της μέσης σας:

Μπορείτε εύκολα να μετρήσετε την μέση σας χρησιμοποιώντας μια μεζούρα. Κυκλώστε την μέση σας στο πιο λεπτό σημείο της και δείτε τον αριθμό. Για τις γυναίκες, υγιής περιφέρεια μέσης θεωρείται η περιφέρεια που είναι λιγότερο από 80 εκατοστά, ενώ για τους άντρες λιγότερο από 94 εκατοστά.

Γιατί να χάσω βάρος;

Εάν ο Δείκτης Μάζας Σώματός σας είναι υψηλός (>30), και η περιφέρεια της μέσης σας μεγαλύτερη από το υγιές, τότε πρέπει να αναλάβετε δράση!
Η παχυσαρκία προκαλεί πολλούς πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο, ενώ μειώνει το προσδόκιμο ζωής κατά 9 χρόνια!

Η παχυσαρκία επίσης, συνδέεται με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης τύπου ΙΙ, καρδιακά νοσήματα και καρκίνο του μαστού, του εντέρου και του προστάτη.

Πώς θα χάσω βάρος;

Στις περισσότερες περιπτώσεις η παχυσαρκία οφείλεται στο λανθασμένο ενεργειακό ισοζύγιο. Δηλαδή καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες καίμε.

Για να χάσετε το περιττό σας βάρος θα πρέπει να συνδυάσετε μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή με κάποια μορφής άσκηση, ώστε να καταφέρετε να καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που τρώτε. Υπάρχουν πολλές μικρές αλλαγές στην διατροφή σας που μπορείτε να κάνετε, που θα σας οδηγήσουν στο να χάσετε τα περιττά κιλά σας και να γίνετε πιο υγιείς!

This entry was posted in Υγεία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Χάστε Βάρος!

  1. Παράθεμα: Τα μυστικά για επίπεδη κοιλιά! | 5 την ημέρα + Γυμναστική = Υγεία

  2. Παράθεμα: Πώς να σταματήσετε το ροχαλητό | 5 την ημέρα + Γυμναστική = Υγεία

Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s